Site Overlay

Student?

Stagemogelijkheden natuurgeneeskunde / klassieke homeopathie 

Voor het lopen van een stage of het behandelen van “eigen cliënten” in mijn praktijk dien je te studeren aan één van de vier HBO opleidingen tot natuurgeneeskundig therapeut en/of klassiek homeopaat. Lichaamsgericht werk in overleg. 

Onderaan deze pagina kun je een stageplaats aanvragen. 

Snuffelstage (1e jaars)

Je bent welkom voor 2 dagdelen in mijn praktijk voor een snuffelstage. Mijn voorkeur gaat er naar uit dat je ook zelf een cliënt (een kennis, familie, vriend / vriendin) inbrengt. Het gaat dan om een intake en 1 of meerdere vervolgconsulten. Als je dit ruim van te voren regelt zou dit moeten lukken. Vaak vinden vrienden, bekenden of kennissen dit ook leuk om te doen. Kosten voor client zijn idem en hij of zij ontvangt een declaratie. 

Een snuffelstage is bedoeld als kennismaking met de praktijk en zijn (vanzelfsprekend) geen kosten aan verbonden.

Stage (3e en 4e jaars) 

Je bent welkom om mee te lopen in mijn praktijk. Een voorwaarde is dat je ook zelf 2-3 clienten inbrengt. Dit wordt als het ware mijn client waar jij leerervaring mee kunt opdoen. Je kunt deze dan op de voet volgen. Als oefenvorm mag je zelf al je vaardigheden inzetten door het verzorgen van de intake gesprekken (alleen bij de clienten die je zelf inbrengt). 

Bij mijn bestaande clienten wordt je betrokken bij de behandeling en wordt je in staat gesteld -na afloop consult- ideeën en suggesties te geven. 

Onderdeel kan ook zijn dat je zelf een behandelplan gaat opstellen voor een klacht of cliënt die je in interesse heeft gewekt. 

Een stage is bedoeld om te zien hoe iemand anders werkt in de praktijk. Hoe zou jij het aanpakken?

Voor de stagiaire zijn hier geen kosten aan verbonden. Declartie vindt plaats via de praktijk. Verantwoordelijkheid draag ik. 

Eigen cliënten behandelen (4e, 5e, 6e jaars)

In het laatste studiejaar moet je vanuit de opleiding cliënten gaan behandelen. Gewoon zoals het in de praktijk zou moeten gaan. Veel studenten hebben in deze fase al supervisie en zijn nog bezig met intervisie. 

Sommige opleidingen bieden hun studenten de mogelijkheid om te kunnen spiegelen met vakdocenten (tegen betaling).

Het gaat om het vergroten van praktijkervaring  vakinhoudelijk (doe ik het uiteindelijk wel goed? Mis ik medisch iets?  Is er aanvullende onderzoek nodig?) in relatie tot het behandelen van je eigen cliënten. Op dit moment wordt dit onvoldoende ingevuld vanuit een aantal opleidingen.

Deze ruimte wil ik invullen. Wat betekent dit?

– Je mag maximaal 6 eigen cliënten behandelen (per vakgebied) in mijn praktijk (je biedt consult aan in een professionele ruimte met ondersteuning – indien echt nodig-  van mij als therapeut). Het gaat om de vakgebieden natuurgeneeskunde en/of klassieke homeopathie. In overleg lichaamsgericht werk of body en mind.

– Tijdens het consult houd ik in principe mijn mond en na je consult bespreken we in 20 minuten samen de voortgang. Je hebt dan ook alle tijd en ruimte om vragen te stellen of je aanpak te bespreken.  Ik vind het belangrijk dat studenten de ruimte krijgen om meer ervaring in de praktijk op te doen. Voor mij een investering in jou. 

– Declaratie via de praktijk. Mocht het nodig zijn dan stuur ik vakinhoudelijk bij.

– Jij bent en blijft verantwoordelijk voor een juiste behandeling van je eigen cliënt (laatste fase van je opleiding). Het proces wordt door jou begeleidt.

Copyright © 2023 Natuurgeneeskunde. All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes