Delen |

Last van stress of onrust? Nieuwsbrief Nátuurlijk Gezond

Nátuurlijk gezond nieuwsbrief nr 2

 

Stress en gevoelens van onrust

 

 

praktijk_fontaine_stress_nieuwsbrief.jpg

 

Vergoeding door uw ziektekostenverzekaar? Klik hier voor het overzicht

 

 

Consult?

Bel 020-6247918

of klik HIER voor het maken van een afspraak. 
 
praktijk_fontaine_stress_2_nieuwsbrief.jpg

 

Praktijk Fontaine
Jodenbreestraat 110
1011 NS Amsterdam
Tel: 020-6247918
[email protected]
www.natuurlijkegeneeskunde.nl

Stress en gevoelens van onrust

Dagelijks vangen wij veel prikkels op. Bij toegenomen spanning wordt het lastiger om deze te verwerken. Automatisch vertaalt ons lymbisch systeem de opgevangen prikkels naar ons vegetatieve zenuwstelsel.

Bij ontregeling van dit systeem ontstaan gevoelens van nervositeit. "Stress treedt op als de ruimte te klein, te beknopt aanvoelt of als we overschaduwd of aangevallen worden door invloeden die in wezen niet passen bij ons als persoon".

 

Symptomen zijn prikkelbaarheid, onderbroken slaap of slapeloosheid, angstgevoelens, druk praten, hartkloppingen en/of hyperventilatie. Vermoeidheid en zelfs uitputting (bij een burn out) gaan een rol spelen als stress te lang duurt.  

 

Wat kun je alvast zelf doen?

Rust nemen en ontspannende activiteiten ontplooien.

Mocht je lastig inslapen denk dan aan natuurlijke medicijnen zoals valeriaantinctuur. Dit is een fytotherapeuticum (medicinaal kruid) voor een verbeterde nachtrust door beïnvloeding van je zenuwstelstel.

Tip:

Een mooie manier is om alvast wat steekwoorden op te schrijven over wanneer en hoe jij gevoelens van stress ervaart. Op deze manier leer je ook gemakkelijker te kijken naar alles wat jou beïnvloedt. Zo ontdek je hoe gevoelens van spanning geminimaliseerd kunnen worden. Ook leer je ze in de juiste context te plaatsen, daar waar het hoort.

 

Wat kan de natuurgeneeskundig therapeut o.a. voor je doen?

-Samen kijken en praten over de oorzaak van je gevoelens van stress en dit postief beinvloeden. Wat past bij jou als persoon en hoe ervaar jij gevoelens van stress?

- Wat is voor jou gezonde basisvoeding en welke vitamine B rijke voeding kun je het beste gebruiken.

-Ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

-Passende medicinale kruiden (fytotherapeutica)  voorschrijven. Naast Valeriaantinctuur bij slapeloosheid kun je denken aan Agrimonietinctuur bij nervositeit en onrust of Meidoorntinctuur bij hartkloppingen.

 

Wat kan de homeopaat voor je doen?

Een geneesmiddel inzetten dat past bij u mentale én fysieke klachten om te ondersteunen en in balans te brengen. Denk aan het middel Nux Vomica (overspannen, alleen met werk bezig, snel hoofdpijn etc). Zo bestaan er duizenden middelen waarvan er een paar honderd in Nederland veelvuldig gebruikt worden. De homeopaat gaat voor je puzzelen.

 

Wat kan de massagetherapeut voor je doen?

Bij gevoelens van spanning en onrust is het prettig (en noodzakelijk) om even alle aandacht op jezelf te richten. Aandacht voor je fysieke lichaam helpt om je te ontspannen en je minder opgejaagd te laten voelen.

Iemand met stress verkrampt al snel en kan de spanning vaak voelen op met name nek, rug en schouders.

 

Vragen of afspraak maken? Bel, mail gerust. 

 

Vriendelijke groet,

 

rachel_fontaine_nieuwsbrief_stress_en_onrust.jpg

 

Rachel Fontaine

 

020-6247918

06-24870016

 

[email protected]

 

 

Als therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NWP (Werkgroep voor Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst) met een licentie voor natuurgeneeskunde en voor klassieke homeopathie.

Registratienummer P-1493. Daarnaast ben ik afgestudeerd in de Pedagogiek als opvoedingsondersteuner. Zorgverlenersnummer (AGB code) is 90.037457