Delen |

Nátuurlijk Gezond! Vaccinatie en kinderziekten

Nieuwsbrief 2 Kinderen

Nátuurlijk gezond!

VACCINATIE EN

KINDERZIEKTEN

 

 

cartoon-dokter-met-spuitje.jpg

 

Op de woensdagmiddag van 13.00 - 17.00 kunt u terecht voor informatie over vaccinatie en kinderziekten, op afspraak

 

 

kind1.jpg

 

 

 

Op de website treft u meer informatie over met wat voor soort klachten u of uw kind terecht kunt.

www.natuurlijkegeneeskunde.nl

 

 

 

 

kind2.jpg

 

 

 

Wilt u graag een afspraak maken voor een intake gesprek? 

Dan kunt u bellen met 020-6247918 

of klik hier 

 

 Klikt u hier voor een vergoedingsoverzicht van uw verzekeraar

 

Praktijk Fontaine
Jodenbreestraat 110
1011 NS Amsterdam
Tel: 020-6247918
[email protected]
www.natuurlijkegeneeskunde.nl

Vaccinatie en kinderziekten

 
Met het bericht over het New Yorkse ziekenhuis (artsen weigeren een griepprik van de werkgever omdat hun gezondheid goed is en ze naar eigen zeggen geen risicogroep vormen)
nog in mijn achterhoofd, belt een vriendin. Haar zoontje heeft weer een vaccinatie gekregen (met een flinke reactie) en zij vroeg zich af of het toch allemaal niet anders zou kunnen. Voorbeelden van opmerkingen die patiënten en vrienden spuien: “Er wordt niet naar mij geluisterd”, “ik word als lastig ervaren als ik kritische vragen stel” of “het RIVM is wat rooskleurig in zijn informatievoorziening”.
 
In deze nieuwsbrief treft u informatie over wat u zelf kunt doen als u kind gevaccineerd moet worden en wat er aan ondersteuning mogelijk is vanuit de natuurgeneeskundige en/of homeopathie praktijk.
 
Gezondheidseffecten op lange termijn
 
Er wordt van u verwacht en verondersteld dat u uw kind laat inenten en dat het goed is om te doen. Er komen nieuwe vaccins op de markt om (nieuwe) ziekten te voorkomen. Steeds meer ouders geven aan vragen te hebben die naar eigen zeggen onvoldoende worden beantwoordt. Ook het aantal vaccinaties neemt toe. Prettig om in uw achterhoofd te houden is dat niemand de juiste kennis in handen heeft wat betreft de effecten voor de gezondheid op langere termijn. Al zouden we dat allemaal natuurlijk graag willen!
 
Het doormaken van een kinderziekte
 
Voor een kind is het niet altijd prettig maar zéker gezond om perioden van kinderziekte door te maken. Misschien herinneren mijn lezers nog de mentale en fysieke groei na zo’n doorgemaakte periode (als broekie mag ik daar sinds kort over meepraten) of herken je de verhalen van je ouders. Wat was jij opeens wijzer.
 
U kind moet worden ingeënt? Wat kunt u zelf doen?
 
-Op de website van het RIVM treft u veel informatie.
Kijk op www.nvkp.nl voor kritische noten en voor een juiste afweging, als gezonde tegenhanger.
 
- Stel gewoon de vragen die je wilt stellen en als je geen bevredigend antwoordt krijgt stel de vraag dan aan iemand anders. Veel medewerkers bij een consultatiebureau zijn zelf geen arts en werken met name uitvoerend. Toch behoren zij u, indien bekend, alle gewenste informatie te geven.
 
- Wenst u meer informatie en wilt u een keer over de vaccinatie van uw kind(eren) praten dan bent u welkom op de woensdagmiddag vanaf 14 oktober 2009, op afspraak.
 
Goed geïnformeerd? Laat u uw kind inenten en is ondersteuning gewenst?
 
Wat kan de natuurgeneeskundig therapeut voor uw kind betekenen?
  1. Ondersteunen met natuurlijke medicijnen als uw kindje (terugkerende) fysieke klachten heeft waardoor zijn gezondheid wordt ondermijnd en vaccinatie gewenst is.
  2. Grootmoeders, natuurgeneeskundige tips geven als uw kindje een kinderziekte doormaakt.
  3. Een verminderde (mentale) gezondheid door externe oorzaken zoals verhuizing, scheiding etc. Vaccinatie kan dan een wat grotere belasting zijn.
Wat kan de klassiek en/of klinisch homeopaat voor uw kind betekenen?
  1. Preventief en/of curatief inzetten met homeopathische geneesmiddelen.
Onderstaand een aantal voorbeelden. Ieder homeopathisch geneesmiddel (vanaf potentie D12) dient voorgeschreven te worden door een arts of therapeut.
 
Bij een tetanus prik kun je bijvoorbeeld denken aan de inzet van Ledum C30 in combinatie met Hypericum C30. Dit alleen als er sprake is van een scherpe wond waarbij tentanus gegeven dient te worden.  Het homeopathische geneesmiddel Tetanotoxin zou ingezet kunnen worden als preventie voordat de tetanus prik wordt gegeven.
Ondersteuning, na inenting voor longontsteking of tijdens het ziektebeeld (de verantwoordelijke bacterie is veelal de streptococcus pneumoniae) kan bestaan uit afwisselend Antimonium tartaricum (vermoeidheid, uitputting, patiënt moet rechtop zitten, dik slijm in de longen, bleek gezicht, koud zweet) en Arnica (patiënt zegt dat hij ok is terwijl hij zich eigenlijk ziek voelt) of Baptista (patiënt die in bed wil blijven, wat verward is) of belladonna (tijdens het acute beeld van een longontsteking, droge, harde en spastische hoest welke erger is bij het liggen op de rechterzijde).
 
Vragen? Bel of mail.
 
Vriendelijke groetjes,
 
Rachel Fontaine
 

 

Aangesloten bij de Werkgroep voor Praktizijns in de Natuurlijke geneeskunst , de NWP, met een licentie voor natuurgeneeskunde en homeopathie. Registratienummer P-1493. Daarnaast afgestudeerd in de Pedagogiek, als opvoedingsondersteuner.

Zorgverlenersnummer, AGB code is 90.037457