Delen |

PRAKTIJK FONTAINE AMSTERDAM.

Natuurgeneeskunde | Counseling | Voeding | Lichaamsgericht werk | Homeopathie

De therapeut

 GILY20150911_0001.jpeg

 

Rachel Fontaine 

Rachel heeft een diepgaande interesse in gezondheid in al haar facetten. Zij pakt fysieke klachten aan met onder andere de juiste voedingsstoffen, natuurlijke geneesmiddelen, lichaamsgericht werk en de klassieke homeopathie. Zij weet mensen goed in hun kracht te zetten en te begeleiden bij bewustzijnsprocessen.

Groei staat voorop, ook in haar eigen leven en ontwikkeling. Als therapeut gaat Rachel al vlug naar de kern, naar de dingen waar het om draait. De focus die zij legt op gezondheid in plaats van op ziekte werkt inspirerend. In 2006 is zij begonnen met de behandeling van patiënten. Sinds 2010 werkt zij fulltime in haar praktijk in Amsterdam. In september 2017 start haar partner als interventieradioloog in het ziekenhuis op Aruba en biedt zij consulten aan op dit prachtige eiland. Mevr. Blasius zal de komende twee jaar haar praktijk in Amsterdam waarnemen. 

 

Ervaring  

 • Docent MBV (medische basisvakken) -evidence based practice
 • Therapeut (ND) Praktijk Fontaine
 • Transformative study (éénjarig via the Optimist)
 • Oprichter TOED-zorg.nl 
 • 7-9 jaar werkervaring binnen bedrijfsleven; accountmanagement, sales en communicatie

Opleiding 

 • Pedagogiek (opvoedingsondersteuning) Msc
 • Natuurgeneeskunde ND (voeding, counseling, fytotherapie, lichaamsgerichtwerk) 
 • Klassieke Homeopathie Msc
 • Hoge Kaderopleiding Pedagogiek (organisatie en management)
 • 8 dagen verplichte nascholingsdagen per jaar voor westers medisch, klassieke homeopathie en natuurgeneeskunde. Varierend van cursus bloedwaarden tot voeding en brein.

Beroepsverenigingen

 • NWP Licentie Hom en Nat P1493
 • RBCZ (register HBO therapeut)

 

 

 

Sylvia Blasius, natuurgeneeskundig therapeut i.o. neemt van 2017 – 2019 Praktijk Fontaine waar.

Ze doet dit onder supervisie van Rachel Fontaine, die de komende twee jaar praktijk houdt in Aruba. Voor sommigen van u is Sylvia al een bekend gezicht, omdat ze eerder ook haar stage liep bij Praktijk Fontaine. Dit studiejaar rondt ze de opleiding natuurgeneeskunde af aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde te Arnhem (HvNA).

 

Sylvia’s moeder was sportmasseur. Hierdoor is ze al op jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in lichaamsgericht werk. Vanaf haar twintigste heeft Sylvia haar kennis en ervaring vanuit huis over masseren in de praktijk gebracht door het behandelen van cliënten met sport- en ontspanningsmassage. Dit heeft ze gedaan in Nederland en in de Caraïben.

 

Naast lichaamsgericht werk heeft Sylvia een passie voor kruiden. Ze gelooft in de geneeskracht van de natuur en wil die graag inzetten om mensen in balans te brengen en te houden. Vanaf haar twintigste onderzoekt zij de eigenschappen van kruiden en de mogelijkheden om er het zelf genezend vermogen van de mens mee  te ondersteunen. Tijdens haar studie natuurgeneeskunde heeft zij zich verwonderd over de vele mogelijkheden die fytotherapie, massage en gesprekstherapie samen  kunnen hebben voor de gezondheid van de mens.

 

Sylvia: " De inzet van natuurgeneeskundige is  vaak niet het eerste waar men aan denkt bij een gevoel van disbalans". Veel mensen  rennen bij ieder kwaaltje direct naar de huisarts voor een medicijn die symptoom gericht werkt. Het resultaat is in veel gevallen dat er andere klachten bij komen en de oorzaak niet verholpen is.  Bij de huisarts zelf is er weinig tijd voor een diepgaand gesprek met de cliënt over diens hulpvraag. Ik vind het juist  belangrijk om de tijd te nemen en met aandacht met de cliënt in gesprek te gaan om zo tot de oorzaak van het probleem te komen.  

Met behulp van natuurgeneeskundige behandel therapieën ondersteun ik mijn cliënt bij zijn of haar bewustwordingsproces en hoop  daarmee iets te bewegen dat tot een nieuwe balans leidt bij de client’.

 

Sylvia ’s  specialiteiten zijn fytotherapie (kruidenleer) en lichaamsgericht werk. Sinds  2007 is Sylvia  werkzaam als lichaamsgericht therapeute. Ze werkt met verschillende massagetechnieken zoals voetreflextherapie, deep tissue-, klassieke- en rebalancing massage. Ze combineert dit met voedingsadvies en counseling (gesprekstherapie).Sylvia werkt ook graag met kinderen. Ze is moeder van drie dochters van 4, 2 en 1 jaar oud.

 

Eind 2017 zal Sylvia haar opleiding voor Natuurgeneeskunde afronden en komt zij in aanmerking voor de licentie voor natuurgeneeskunde. Tot die tijd geldt er een gereduceerd tarief. Daarna worden haar consulten vergoed door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket.